Nye regler for kviklån i 2020

Regeringen har indført en række love og begrænsninger for kviklånene. Alt dette træder i kraft den 1. juli 2020, og er til for at beskytte den enkelte borger fra at komme ind i en gældsspiral, de ikke kan komme ud af igen.

Hvad er begrænsningerne?

For det første så kommer der et generelt loft på, hvor høje de årlige omkostninger (ÅOP) må være. Før har det været muligt at optage et lån med helt op til 700% i årlige omkostninger, hvilket gør lånet stort set umuligt at komme af med. Altså et tiltag, der beskytter låneren fra en uendelig gældsspiral.

Derudover er det ikke længere lovligt at reklamere for kviklån med en ÅOP på over 25%, og det slet ikke i sammenhæng eller nærheden af reklamer for spillesider, i TV, på busser eller lignende. På den måde undgår man at friste, blandt andre, ludomaner fra at ende længere ude i rodet end de allerede er.

Endnu et loft, der kommer til at pryde verdensbilledet, er omkostningsloftet, der betyder, at man ikke må betale mere end det dobbelte tilbage på lånet. Det vil sige at du ikke kan komme til at betale mere end 45.000 kroner tilbage, såfremt du har lånt 15.000 kroner.

På den måde begrænses mængden af gæld, man kan sidde fast i også en del. Låneudbyderne kan som følge af dette ikke tilføje ekstra omkostninger, for at tjene flere penge på dit lån.

Sammenlign kviklån

Indtil loven træder i kraft den 1. juli kan du selv prøve at begive dig ud i at undersøge de forskellige muligheder for lån på https://laanpenge-nu.dk/kviklaan. Her kan du skabe dig et overblik over de forskellige låneudbydere og så vurdere, hvor det bedst kan betale sig.

Hvis det er muligt, kan det dog anbefales at vente til efter den nye lov er trådt i kraft, for at der også er en form for beskyttelse af dig. Men ellers er det en god ide at sammenligne de forskellige låns omkostninger i forhold til renter, gebyrer og ÅOP.